Toegangspoort Mechelse Heide

Als wandelen je doel is, dan is de Mechelse Heide een verplichte stop! Hier wandel je tussen bos en heide in een mooi en uitgestrekt, golvend landschap.
Hier is geen bezoekersonthaal, maar je vindt alle informatie in de schuilhut op de parking.Voor of na je wandeling kan je terecht in de cafetaria ’t Salamanderke. Een tasje koffie of een stukje Limburgse vlaai smaakt toch altijd, niet waar? Ook voor tips en wandelkaarten ben je hier aan het juiste adres.

Vanuit deze toegangspoort starten maar liefst zeven wandelingen. De wandelingen ten noorden van dit vertrekpunt leiden je doorheen het Mechels Bos. Deze bosrijke wandelingen brengen je tot bij het oude stationnetje van Eisden. Hier kan je even pauzeren en genieten van koffie of iets anders lekkers in Café de Statie.
De zuidelijke wandelingen leiden je naar het hoogste, natuurlijke punt van de Hoge Kempen met vergezichten tot ver in Duitsland. Af en toe moet je flink klimmen. Als beloning krijg je zicht op de mooiste heidegebieden van de Hoge Kempen. In augustus en september tovert de heide het landschap om in een paars schilderij, niet te missen!

Hier vind je ook het Zandloperpad, een pad aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. Dit pad leidt je over 1,5 km door een voormalige zandgroeve. Onderweg worden de typische biotopen van het Nationaal Park aan je voorgesteld. Een vogelkijkwand, een vlonder en enkele extra fysieke uitdagingen maken deze wandeling nog leuker.

Onder de indruk en benieuwd naar meer? Zak dan ook zeker eens af naar de Kikbeekbron, met Camping Kikmolen als startplek. Dit deelgebied van het Nationaal Park bestaat uit een voormalige zand- en grindgroeve, heide en verlaten akkers. De  afgelopen jaren stonden hier in het teken van natuurontwikkeling en met succes!

•    Schuilhut met info
•    Wandelen door heide
•    Zandloperpad
•    Horeca
•    Wandelen tussen boomtoppen op Kruinenpad (op 5 km)
•    Fietsen & fietsverhuur (op 5 km)

Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen
Toerisme Maasmechelen
T: +32 (0)89 76 98 88
www.toerismemaasmechelen.be

Social: